Procés de confluència juvenil

548740_452156028143088_1789183443_n

Fruit de la confluència de Maulets, CAJEI i diverses assemblees locals ha nascut Arran, nova organització juvenil de l’esquerra independentista. Des de l’Assemblea de Joves l’Esbarzer ens sumem al projecte, esperant que ens ajudi en la nostra lluita des del Baix Montseny per un país lliure i socialista!

_____________________________

Avui dia 14 de maig de 2011, reunits a Reus, el Baix Camp, Maulets el jovent independentista revolucionari i la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista, junt amb diversos col·lectius locals, volem manifestar que:

– Els Països Catalans vivim un moment àlgid en la ofensiva capitalista contra les classes populars catalanes, contra les dones, les persones migrades i en especial contra el jovent català, al que volen condemnar a la misèria a perpetuïtat. Així doncs, els temps convulsos que corren, fan més important que mai respondre amb una sola veu als atacs que patim.

– Les agressions a la llengua catalana i a la unitat dels Països Catalans, així com la negació del dret a decidir de la nostra nació, fan indispensable que el jovent fem pinya i plantem cara de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, per construir la independència juntant-nos en un sol puny.

– L’Esquerra Independentista viu moments de creixement, consolidació i arrelament del seu discurs i de la seva pràctica en tots els fronts. Aquest procés és també un repte pel jovent, que volem contribuir unit a aquest avenç col·lectiu.

– El paper de la joventut en la lluita per l’alliberament nacional, social i de gènere del nostre poble ha estat cabdal en les últimes dècades i ho continuarà sent. Fem nostre el llegat d’aquells que van donar-ho tot per aquesta lluita i ens comprometem a seguir amb pas ferm aquest camí.

– No podem deixar-nos de citar el procés de confluència en l’àmbit estudiantil que culminà en el naixement del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, l’experiència de la qual està resultant referencial i enriquidora en l’actual procés d’unitat juvenil.

Per tot això:

1. Maulets, el jovent independentista i revolucionari i la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista volem fer públic el nostre comprimís inequívoc amb el procés de confluència que estem duent a terme entre ambdues organitzacions.

2. Aquest procés és fruit de l’anàlisi compartit sobre la necessitat de canalitzar i estructurar l’empenta i la lluita del jovent de l’Esquerra Independentista en una sola organització que acabi amb la duplicitat en aquest àmbit.

3. Assumim, doncs, la responsabilitat històrica de construir la UNITAT entre les nostres organitzacions, com a pas indispensable per donar un impuls decisiu tant quantitatiu com qualitatiu en la conscienciació, l’organització i la lluita del jovent català.

4. Per últim, fem una crida al conjunt de la joventut catalana, i en especial a aquells i aquelles que ja han pres consciència i partit per la independència i el socialisme, però no formen part de cap organització nacional, a sumarse a la construcció d’aquest nou subjecte polític, de manera que es converteixi en una eina que ens permeti avançar cap a l’alliberament com a persones, com a classe i com a poble, dinamitant els fonaments del capitalisme, del patriarcat i dels estats espanyol i francès.

Per la independència i el socialisme: la lluita és l’únic camí.

Visca la terra!

Reus, 14 de maig de 2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s