Prou criminalització al jovent que lluita!

Comunicat en referència a les calúmnies escampades per l’organització JERC

Davant les calúmnies escampades per les joventuts d’Esquerra Repúblicana de Catalunya referents a una suposada agressió a dos membres d’aquesta organització, l’Assemblea de Joves l’Esbarzer volem fer unes puntualitzacions.

Les afirmacions segons les quals l’Assemblea de Joves l’Esbarzer hauria participat en una agressió a membres de la JERC no tenen cap tipus de fonament. En conseqüència, ens desmarquem de l’autoria dels fets i denunciem l’agressió en cas que hagi tingut lloc.

En l’actual context, l’Assemblea de Joves l’Esbarzer ens comprometem amb els mitjans de lluita no violents i per tant en cap moment hem participat en activitats que comprometin la integritat física de les persones.

Així mateix, volem denunciar l’oportunisme de l’organització JERC, que s’afegeix a la criminalització del jovent organitzat de Palautordera, amb nombrosos actes d’agitació al poble que pretenen adjudicar-nos i amb aquesta denúncia calumniosa.

Finalment, critiquem l’ús interessat que fa la JERC dels noms de les organitzacions de l’Esquerra Independentista, estenent el seu afany de criminalització a bona part del jovent independentista i socialista dels Països Catalans.

Palautordera (Baix Montseny), a 13 d’abril de 2012.

Davant dels fets ocorreguts la passada vaga general del 29M en què dos joves del Baix Montseny van ser detinguts i posteriorment posats en llibertat amb càrrecs quan es mobilitzaven contra la reforma laboral, els sotasignants manifestem:

  • Que el Marc i l’Isi participaven d’una forma de protesta legal i pacífica, exercint el seu dret a vaga i manifestació, que la seva detenció es va produir de forma arbitrària i injustificada, patint cops i intents d’ofegament en el trasllat a comissaria. Els càrrecs que se’ls imputen són una invenció policial destinada a tapar amb escenificacions de “mà dura” la nul·la voluntat dels governs de trobar solucions justes i democràtiques a la crisi capitalista.
  • Que la seva detenció forma part d’una estratègia de criminalització de les protestes en defensa dels drets socials, del jovent organitzat i de l’Esquerra Independentista. Acusant sense proves pretenen amagar els veritables problemes del nostre país, agreujats amb la reforma laboral, així com desviar el focus d’atenció de les càrregues indiscriminades, les pilotes de goma i el llançament de gasos lacrimògens a la multitud indefensa, demostrant el seu autoritarisme.
  •  Que el moviment popular del Baix Montseny, l’Assemblea de Joves l’Esbarzer i els dos joves encausats desenvolupen una tasca política arrelada al seu entorn social, fent ús de tots els mitjans pacífics al seu abast, a diferència de l’agressiu programa de retallades de drets socials i laborals impulsat pels governs català i espanyol.

Per aquests motius reclamem la retirada immediata de tots els càrrecs als dos joves encausats així com els de la resta de represaliats i represaliades per motius polítics a la vaga general, i fem una crida a la població a no deixar-se enredar pels rumors infundats que pretenen criminalitzar el jovent que lluita contra les retallades i la resta d’agressions a les classes populars. Així mateix, instem a tots els veïns i  veïnes a expressar el seu suport al Marc i l’Isi i a participar activament a la campanya per exigir la seva absolució.

APLIQUEN LA REFORMA LABORAL AMB VIOLÈNCIA!

CONTRA LA SEVA REPRESSIÓ, SOLIDARITAT!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s